tisdag 14 december 2010

Det lackar mot jul...

Ja nu närmar julen sig med stormsteg, på gott och ont. Säkert är det många av de yngre som tycker att tiden släpar sig fram och bara väntar och väntar. Vi som har väntat klart i de yngre åren kanske inte är lika entusiastiska och förväntansfulla.
Vi är kanske mer stressade och trötta...
Julen har alltid betytt så väldigt mycket för mig, den betyder värme och omtanke i den egna familjen, allt julstök är en lustfyllt stress fram till dagarna strax före jul, då man i panik tänker "jag hinner aldrig klart!"
Fast hittills har man ju faktiskt hunnit klart med det mesta man föresatt sig.
I år skulle julstöket bli minimalt här hemma, eftersom vi skulle åka på semester i ca 14 dagar och komma hem 21/12. Passade utmärkt tyckte vi, inget julstök och framförallt, inget uppvaktande på grund av någon födelsedag.

8/12 är väskorna packade, pass och biljetter i ordning, då ringer telefonen. En mycket trevlig ung man förklarar att vår flight tyvärr var inställd pga snöoväder...
Killen fortsätter att informera "Ett sista plan skall gå om 1 och en halv timme, kan ni hinna till det? Men ni måste vara här 40 minuter innan avgång"
Nej, självklart skulle vi inte hinna till det!

Så summan av den kardemumman blev...ingen resa alls... Det fanns inga andra alternativ som kunde erbjudas oss under de närmaste dagarna Eftersom vi skulle åka relativt långt behövde ju semestertiden vara minst över en vecka, och skulle vi vänta flera dagar på ersättningsflyg, då var semestern decimerad så det inte längre var någon ide.
Tur var väl det, de följande dagarna har man kunnat läsa om snökaoset i Europa. Hade vi kommmit i väg hade vi sannolikt bara fastnat på en flygplats någonstans i Europa, och då är jag hellre hemma och fryser!

Fryser gör säkerligen de stackars fåglarna också.



Domherrarna visade sig ovanligt tidigt i år. Dessvärre har redan 3 stycken flugit i fönstren på uterummet. 2 har vi lyckats rädda. Om inte fågeln är klart död, brutit nacken eller liknande, så kan man faktiskt försöka ta in den i en liten bur (liknande transportbur) och ställa den varmt och mörkt under någon timme. Detta knep lärde mig en fågeluppfödare för många år sedan, och vi har faktiskt klarat att rädda många fåglar på detta sätt. När en fågel flyger in i rutan blir den chockad, och blir liggande, då har den inte stor chans att klara sig, speciellt inte i denna kylan.
Om fågeln piggnar till (det märks om man lyfter lite försiktig på handduken)så är det viktigt att släppa ut den innan det börjar mörkna, den måste hinna äta för att klara natten.



Fast Domherrar är underbart vackra fåglar, njuter jag mer av min Blå Frilandshibiskus som blommade så här vackert i slutet av denna sommaren.



Snart så vänder det och blir ljusare igen! (min stora förhoppning att det blir så även i privatlivet!)