söndag 13 juni 2010

Ganska likt hemma...

...fast ändå inte. Ja ungefär så kan man nog sammanfatta miljön i Massachusetts. Mycket påminner om Sverige, annat är väldigt olikt. Som till exempel klimatet... Skulle verkligen önska att vi hade ett sådant klimat här, rejäla vintrar med massor av snö, samtidigt rejäla och framför allt långa sommrar med temperaturer runt 30 grader. Önskeklimat för de allra flesta växter.

Jag förälskade mig snabbt i Dogwoodträden. Efter att ha sökt fram och tillbaka så tror jag att de träden som jag såg i Boston med omnejd inte är Cornus Florida som jag först trodde utan Cornus Kousa Chinensis, någon vit variant... Nu gäller det att hitta en liknande här hemma!




Vi har haft förmånen att ha vår goda vän som guide och han tog verkligen sin uppgift på allvar. Vi har turistat runt i Massachusetts och har haft det synnerligen bra.
Det finns flera mindre kustsamhällen varav Rockport och Gloucester är några. Gloucester är för övrigt den plats som filmen "Den perfekta stormen" utspelade sig, Filmen är verklighetsbaserad och man får verkligen en känsla av havets mäktighet när man står vid kanten av Atlanten och ser ut...








Miljön och naturscenerierna är fantastiska, havets påverkan syns överallt. Inte minst är det synnerligen exotiskt för en västkustbo från Sverige att konfronteras med hög respektive lågvatten. Något som vi har här hemma också, men inte 5 meter var 11:e timme!


1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder från resan! Trevligt att bli guidad runt av någon som bor på platsen! Då får man säkert se mycket man annars skulle ha missat! Dogwoodträdets blommor var verkligen vackra, förstår att du blev förälskad! Hoppas du hittar ett liknande här!
    Ha det gott!
    Kram Margot

    SvaraRadera