söndag 2 oktober 2011

En dimmig söndag i oktober...

Det finns ju massor av saker man kan och bör göra, ni vet allt det där tråkiga som tvätt, strykning och städning. Dessutom så behöver ju trädgården en rejäl hjälpande hand nu, det mesta ser mer eller mindre helvisset ut. Gräsmattan är löjligt likt sjögräs, dvs svepande långt och framför allt väldigt blöt. Omöjlig att klippa alltså.

Hade ingen lust alls att göra något av ovanstående, gjorde istället, med benägen hjälp av sonen, en "höstkrans" eller vad man ska kalla det. Stommen är pil och blåregnslianer som jag helt rått kapade av. Blåregnet visar hotande tendenser att ta över hela baksidan på huset och även försök till att ta sig in i sovrummet via fönstret. Hade därför inga som helst samvetsbetänkligheter att klippa av några lianer.

Lite japanska lyktor, en gren liguster och några fröställningar från en lilja fick avsluta själva kransen. Virade sedan runt några varv med ett sidenband som jag köpt i Boston (45 meter kostade 50 spänn, var tvungen att köpa den rullen och 3 andra!) Resultatet blev helt ok, något som lyser upp lite på ytterdörren i det kommande höstrusket.

Förutom kransbindning har jag torkat trattkantareller hela dagen, har så många att ugnen måste användas, hade inte plats att breda ut mer tidningar! Vilket underbart svampår detta är! (om man gillar svamp alltså)

Så, med dessa sysslor slapp jag att städa och tvätta osv, en ganska bra söndag alltså ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar